Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα χαιρετίσει στην έναρξη των εργασιών -στις 9 το πρωί αύριο Τετάρτη 10 Μαΐου, στο ξενοδοχείο “Φιλοξένια”, στην Καλαμάτα- του παγκόσμιου συνεδρίου ΤΒΕΧ Europe 2023, Peloponnese που διοργανώνει και φιλοξενεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο οποίο συμμετέχουν 360 travel bloggers και εκπρόσωποι των online travel media από δεκάδες χώρες και τουλάχιστον τρεις ηπείρους.
Το TBEX είναι το μεγαλύτερο συνέδριο και εκδήλωση δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου social media, τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου. Αποτελεί ένα διεθνούς ακτινοβολίας γεγονός, στο οποίο την Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμουν το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ, πολλές άλλες Περιφέρειες καθώς και δήμοι, επιχειρηματικοί, τουριστικοί και ένα πλήθος άλλων φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα από ολόκληρη τη χώρα.
Στόχος του συνεδρίου -που από τις 8 μέχρι και τις 11 Μαΐου θα εξακτινωθεί από την Καλαμάτα σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και όχι μόνο- είναι η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου και του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι συμμετέχοντες στις εργασίες του έχουν την δυνατότητα να μετάσχουν σε παράλληλες εκδηλώσεις με ταξίδια εξοικείωσης σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, καθώς και βραδιές δικτύωσης.
Σημειώνεται ότι πέρα από το τετραήμερο 8 με 11 Μαΐου που θα διαρκέσει το συνέδριο TBEX Europe 2023, Peloponnese, για τις επόμενες τουλάχιστον 20 ημέρες οι συμμετέχοντες σε αυτό -κυρίως δημιουργοί τουριστικού περιεχομένου και εκπρόσωποι online media-, θα διαχυθούν σε ολόκληρο τον Μοριά, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ “PΕLOPONNESE FOOD STORIES”
Στο πλαίσιο των εμπειριών εξοικείωσης, το απόγευμα σήμερα Τρίτη 9 Μαΐου, στην πλατεία Οθωνος -στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας- η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Καλαμάτας προσκάλεσαν τον κόσμο αλλά και τους συνέδρους σε ένα γαστρονομικό φεστιβάλ, ανοιχτό στο κοινό, το οποίο και σηματοδότησε την έναρξη του ΤΒΕΧ Europe 2023, Peloponnese.
Στο “Peloponnese Food Stories”, με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος είχε στο πλευρό του καταξιωμένους σεφ, 30 παραγωγούς – τυποποιητές τοπικών προϊόντων και 10 πολιτιστικούς συλλόγους, οι travel bloggers από κάθε γωνιά της Γης, απόλαυσαν τις τοπικές γεύσεις, τις συνταγές, αλλά και τη μοναδικότητα και τη θέρμη της ελληνικής φιλοξενίας.
Μέγας χορηγός για το Γαστρονομικό Φεστιβάλ ήταν ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ το υποστήριξαν επίσης χορηγικά, τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας καθώς και ιδιωτικές εταιρείες.